Ondernemersplan


Een startende ondernemer heeft inzicht nodig in:

1. de markt
2. de doelstelling van het te starten bedrijf
3. de financieringsmogelijkheden van de noodzakelijke investeringen
4. de financiële haalbaarheid van de plannen

Dit inzicht kan de ondernemer krijgen door systematisch een aantal feiten en schattingen op papier en deze te verwerken tot een ondernemingsplan. Door systematisch een aantal feiten en schattingen op een rij te zetten dwingt de ondernemer zichzelf na te denken over de toekomstige onderneming en de levensvatbaarheid van de onderneming. De ondernemer wordt gedwongen keuzes te maken. Bijvoorbeeld een keuze voor een bepaalde winkelformule en daaraan gekoppeld de keuze voor een bepaald product, een bepaalde inrichting. De voorbereiding op de start is bij succesvolle ondernemers meestal beter.

Met het ondernemingsplan in de hand wordt het ook gemakkelijker om derden te benaderen en hen te overtuigen. Een bank zal bijvoorbeeld eerder positief over een kredietaanvraag beslissen, als de ondernemer met een gedegen plan komt.

Op de langere termijn kunnen verwachtingen, vastgelegd in het ondernemingsplan, en werkelijke resultaten met elkaar worden vergeleken. Het is daardoor mogelijk de plannen tijdig bij te stellen.


INTEGRITAS Accountancy & Administratieve Dienstverlening
Postbus 89, 2900 AB Capelle aan den IJssel
Tel: (010) 258 26 20, Fax: (010) 258 26 01
Website: www.integritas.nl, E-mail: mail@integritas.nl


Dit venster sluiten.